Меню сайту
Міні-чат
Наше опитування
Чого би більше хотілося на сайті ?
Всього відповідей: 22
Головна » 2009 » Червень » 11 » Куди вирушає дружба
Куди вирушає дружба
12:23

Зі своїм другом дитинства я не бачився близько п'ятнадцяти років. Давно прошло той час, коли ми вважали, що дружба це навіки, тим більше така міцна чоловіча дружба, із загальними спогадами, загальним зльотами і зальотами. Разом ми випили першу пляшку горілки і разом обригалісь. Разом сиділа доба в московському РОВД в Києві і разом слухали живу Металліку в Москві. Ночами палили під Джіммі Хендрікса, а вдень не зовсім чесно заробляли копійку на пару кораблів. У наших філософських спорах він був матеріалістом до коріння волосся, але при цьому вірив в існування вічного кохання і дружби, а я відстоював "Бога є" і був упевнений, що все людське проходіт. Час показав – я був прав, тому що як тільки змінилося його матеріальне положення, він круто пішов вгору, і загубився десь серед Мерседесів, котеджів і великих фінансів.

Мій кращий друг в університеті неодноразово витягував мене з дуже неприємних ситуацій, коли здавалося б вже було ясно, що боляче поб'ють, але якимсь дивом цього не траплялося. А я завжди вислуховував його просторікуваті розповіді про духовні переживання, пов'язані з дівчатами, і навіть став свідком на його першому весіллі. Ми разом співали під гітару "Туман, туман, сива пелена", п'яними лазили на аварійний трамплін біля Національного стадіону в Києві і взагалі на всі будови, де високо, страшно і гуляє сильний вітер, що б звідти відлити на нізколетающих птиць. До червоності в глотках сперечалися на філософські теми, він доводив, що все циклічно і якщо коли-небудь наша дружба помре, то обов'язково відродиться на черговому витку життя. Я відстоював "Бога є" і був упевнений, що все людське проходіт. Наші дружини, що сиділи під час філософських диспутів в сусідній кімнаті, потім говорили: "Хлопчики, звідки ви знаєте стільки нехороших слів і коли ви навчилися так лаятися матом?".

А ми не уявляли, як можна було без лайки довести свою правоту. Ще невідомо, хто з нас був прав. Він виїхав до Америки, одружувався удруге, наплодив там громадян США, і я дуже сумніваюся, що нам удасться перевірити його теорію.

Зараз у мене багато друзів. Я не сперечаюся з ними на філософські теми, адже ми уміємо слухати один одного і залишатися кожен при своєму. Хоча у нас різний вік, різне матеріальне положення і життєві пріоритети, ми уміємо підтримати один одного в складних ситуаціях і морально, і матеріально.Ми навчилися здорово відпочивати і розважатися, навчилися разом веселитися і разом радіти життю. В кожного з нас був період, коли він залишався один і страждав від цього, тому ми навчилися цінувати нашу дружбу. Але все одно, я упевнений, що "Бога є", а все людське проходіт. Тому зараз я насолоджуюся кожною секундою, коли ми разом, і намагаюся розтягнути цей захват як можна на довше.

Так, і ще. Дружба нікуди не вирушає. Міняються обставини, вирушають одні друзі, приходять інші, хтось стає ближчим, хтось віддаляється. Але якщо людина хоч раз відчула, що таке "дружба", вона вже нікуди не піде. Були б гідні люди довкола.

Переглядів: 583 | Додав: kanin | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 kanin  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
ПИФ. Инвестиционный фонд MMCIS investments
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024